Paula’s Choice Skin Perfecting 8% AH

Despre produsele Paula’s Choice aș putea să vorbesc oriunde, oricât, fără să mă plictisesc. Îmi plac mult mini produsele Paula’s Choice deoarece pot testa un produs la un preț mai mic, ca să mă conving că este potrivit pentru mine. Astfel nu trebuie să comand produsul full size la un preț mare și apoi să constat că nu mi se potrivește. Fiindcă pielea reacționează diferit la ingredientele chimice, îți recomand să achiziționezi mostre de acizi exfolianți de la Paula’s Choice înainte de a cumpăra produsele propriu-zise, mai ales dacă nu ai mai folosit exfolianți chimici și nu ești sigură ce produs îți este potrivit. Produsele care conțin alfa-hidroxi acizi (AHA), mai exact acid glicolic, acid malic, acid tartaric, acid lactic sau acid citric sunt identificate ca metode de înfrumusețare de foarte mult timp.


Paula’s Choice Skin Perfecting 8% AHA

Produsele Paula’s Choice care conțin AHA în concentrațiile și cu pH-ul optim sunt mai potrivite pentru tenul normal sau uscat, întrucât acest acid exfoliază chiar la suprafața pielii și nu pătrunde foarte mult în pori, precum produsele cosmetice care conțin BHA. Diferența între AHA (alpha-hydroxy acid) și BHA (beta-hydroxy acid) este că primul exfoliază la suprafața pielii și ajută în ameliorarea petelor, a pielii uscate iar al doilea pătrunde mai adânc în piele, trecând chiar și prin bariera de sebum și astfel curăță porii, fiind anti-inflamator și anti-bacterian, deci alegerea ideală pentru cei cu tenuri mixte/grase, predispuse la/cu acnee.

Produsele cu AHA ideale au concentrații între 5-8%, există însă și exfolianți cu AHA 10% sau chiar 15%, care sunt mai indicate ca loțiuni de corp. Dar proprietățile care scot în evidență acizii AHA sunt abilitatea de a îmbunătăți factorii naturali de hidratare a pielii și rezultate nemaipomenite în reducerea semnelor de îmbătrânire pentru pielea afectată de mediul extern.

Partea bună e că tenului meu îi plac ambele produse. Iar la cât de spornice sunt mini-produsele, Paula’s Choice Skin Perfecting 8% AHA o să îmi ajungă o vreme bună.

40 Beauty Myths Busted

Cartea 40 Beauty Myths Busted de la Paula’s Choice este doar în limba engleză din păcate. Tare aș vrea să o citești căci conține atâtea sfaturi utile și demontează atâtea mituri, încât ai să întrebi cum de ai ajuns să știi atâtea lucruri greșite despre beauty. De la faptul ca „scrubul” nu face bine la tenul acneeic, până la faptul că produsele cosmetice scumpe nu înseamnă neapărat că sunt mai bune, toate aceste mituri sunt demontate unul câte unul în cartea Paulei.

Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: