Cand spui parfum, spui Fragonard

La Bucovina Beauty Blogger Event am luat prima data contact cu unele mărci despre care nu știam mai nimic sau chiar nimic. Una dintre ele este Fragonard. Habar nu aveam că există și ce fac. De aceea mă bucur să particip la astefel de eveniment pentru că tot timpul există ceva nou de învățat despre lumea asta complexă de beauty.


Fragonard s-a născut 5 aprilie 1732, la Grasse, oraș din sudul Franței, unde, în 1926, s-a înființat celebră firmă de parfumuri, care a împrumutat, ca omagiu, numele pictorului.

Orășelul Grasse este renumit în întreaga lume ca fiind „Capitala mondială a parfumurilor”, aceste este și motivul principal pentru care, anual, milioane de turiști de pretutindeni ajung în regiune. Intrat în atmosfera unei parfumerii de la sfârșitul secolului al XIX-lea, vizitatorul descoperă universul parfumurilor, prin intermediul muzeului, care combină obiecte antice, arhive și imagini video din epoca moderna.

Galimad, Fragonard sau Molinard sunt câteva dintre fabricile de parfumuri din Grasse, le poți vizita și poți afla mult mai multe aspecte cu privire la istoria miresmelor îmbietoare pe care le folosim zilnic. Toate parfumurile de aici sunt altfel, îmbătătoare, create cu uleiuri esențiale naturale, care te fac să te simți foarte răsfățată, iar unele sticluțe au ceva din vechime, te duc cu gândul la recipientele de pe măsuțele de toaletă ale duceselor, au un farmec deosebit.

Așadar, Grasse este locul pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l vizităm măcar dată în viață pentru a vedea procesul misterios prin care ia naștere un produs pe care îl folosim zilnic, parfumul.


În cadrul evenimentului am primit un săpun și un mini-parfum Fragonard. În general, nu sunt prea încântată de săpunurile solide, dar acesta mi-a plăcut foarte mult. Are o aromă deosebită, pe care nu am mai întâlnit-o la niciun săpun oricât de bun ar fi fost el.

Mini-parfumul Eclat are arome de bergamotă proaspătă, lămâie și frezie. Adică fix pe gustul meu.

Note – Superioare: lămâie, frezie șofran, portocală – Medii: gardenie, frangipani – Bază: patchouli, ambră, mosc, bezea

Mini-parfumul de la Fragonard mi-a dat șansa de a descoperi o lume cu totul nouă, mirosuri plăcute necunoscute mie până atunci. Îmi pare rău că atunci când am fost în Franța nu am știut de această marcă ca să merg să vizitez Grasse. Cu proxima ocazie nu îl mai ratez.


Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: