O fi rau la privat, dar la stat e si mai rau

Când am scris articolul de aici, multă lume mi-a sărit în cap că fac reclamă mascată, că la privat e rău, că cer numai bani și nu oferă condiții și alte asemenea. Eu am vrut doar să povestesc experiența mea. Nu am avut ce reclamă să fac, deoarece am plătit absolut orice, nu am primit nimic gratis și nici nu am făcut vreun troc. Din punctul meu de vedere, toată experiența pe care am avut-o la Arcadia Iași a fost una pozitivă. Da, am plătit o căruță de bani, dar am fost tratată bine și atât eu cât și ficior suntem foarte bine. Nu îmi pare rău nicio clipă de banii dați, chiar dacă la stat aș fi ieșit ”mai ieftin”. Poate că așa ar fi fost, dar cu ce preț?

La spitalul municipal Suceava, în ultima perioadă, au fost 3 cazuri de copii morți din cauza din cauza infecțiilor intraspitalicești. Cum e ”normal” în România, directorul spitalului și celelalte cadre medicale au încercat să mușamalizeze totul. Din cei trei copii, unul a murit la numai 27 de ore de la naștere. Copilul a fost declarat sănătos la naștere. Cum poate să moară un copil sănătos după numai 27 de ore? Mister total. Cazul a fost expus pe câteva bloguri locale și apoi a fost preluat de Catălin Tolontan. Abia atunci s-au sesizat și organele abilitate care, chipurile, aveau deja ”în lucru” un dosar.

Și atunci cu ce ”tupeu” să te duci să naști la stat? De fapt, stau și mă întreb cu ce tupeu mai faci un copil în România de azi. Te mai uiți la bani? Probabil că nu. Singurul lucru trist e că unii doctori care sunt la spitalul de stat, sunt și la privat. Doar atitudinea e schimbată uneori.

Nu știu ce am putea face. Să ardem spitalele din temelii? Să ridicăm altele? Sau mai bine naștem acasă cu moașa comunală, ca pe vremuri?

Tu ce ai face sau ce ai făcut? Unde ai născut, la stat sau la privat? Sau acasă?

Comenteaza cu facebook

comments

6 thoughts on “O fi rau la privat, dar la stat e si mai rau

 • 14 septembrie 2016 at 12:09
  Permalink

  Eu nu am copii dar am ochi si imi este groaza de ceea ce vad in jurul meu 🙁

  Reply
  • 14 septembrie 2016 at 12:10
   Permalink

   In ziua de azi, cu toate tragediile, trebuie sa ai mare curaj sa faci copii.

   Reply
 • 17 septembrie 2016 at 13:39
  Permalink

  Eu am nascut la stat, dar pe-atunci nu erau atatea clinici/spitale private. Astazi, daca se intampla ceva, prefer privatul din start. Si eu am scris despre experienta din spital privat si am avut reactii negative la articol. Asta e! Si da, la noi in privat sunt tot doctorii de la stat cu atitudine mult „imbunatatita” .

  Reply
  • 19 septembrie 2016 at 18:42
   Permalink

   Eu nu inteleg reactiile negative la articolele care povestesc experiente la privat. Pana la urma nu scriem un advertorial unde facem reclama sau laudam fara sa stim, ci povestim experiente reale traite pe pielea noastra.

   Reply
 • 28 septembrie 2016 at 14:00
  Permalink

  De ce este rau la privat ? Sotia mea a nascut la o clinica privata si nu se compara conditiile cu cele de la stat. Da, costa, dar serviciile au fost extraordinare. Nu cred ca-ti arde dupa nastere sa mai intinzi cate o hartie de 10 lei ca sa-ti schimbe un pansament.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: