NU cresc contributiile!

Teoretic statul ia o povara fiscală de la angajator și o mută pe umerii angajatului, dar tot angajatorul o va plăti. Adică aceeași Mărie cu altă pălărie. Ba mai mult, chiar obligă angajatorul să mărească salariul cu 21%, pentru a colecta o contribuție de 21,7 %. Adică se ajunge la 0,7% până la urmă. Totul e în stadiu de proiect și vor mai urma modificări. Din punctul meu de vedere este o modificare bună, deoarece va scoate la lumină niște salarii la negru. Conform calculelor, acum se plătesc contribuții sociale mai mari. În plus, angajatul ar trebui să fie conștient de impozitele pe care le dă la stat. Doar fiindcă sunt în sarcina angajatorului, nu înseamnă că nu sunt tot banii lui pe care îi muncește și pe care îi papă statul. Îi ia de tine, omule care muncești, și îi dă asistaților social și pe pomeni electorale. Să nu mai pun la calcul cât fură.

Din toată povestea asta presa scrie – Cresc contribuțiile, Guvernul tehnocrat mărește povara fiscală și multe alte asemenea. Mă sună amici și îmi zic că au auzit la radio că va crește povara fiscală pentru angajați și deja se tem. Mass-media va distruge România! în goana după like-uri și trafic. Titlurile alarmiste din presă sunt făcute pentru trafic. Problema e că mulți pun botul la ele. Astfel în toamnă, va ieși guvernul Ponta cu 70% din voturi, pentru a crescut salariile bugetarilor, a redus contribuțiile pe pensie și a dat o sticlă de ulei și o găleată pomană electorală. Între timp, tehnocrații sunt puși la zid, pentru că nimeni nu trece de titlul unei știri și să încerce să înțeleagă exact și conținutul!

 

Comenteaza cu facebook

comments

2 thoughts on “NU cresc contributiile!

  • 8 septembrie 2016 at 13:46
    Permalink

    Si eu cred ca va iesi PSD la iarna, la alegeri. Dar cei care sunt cu acest partid o sa vada realitatea crunta de abia de la anul. Din pacate oricat de multe argumente le-ai aduce, ei nu vor intelege.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: