Un bebe nascut la un spital de stat

Nu știu alții cum sunt dar eu când aud de spitalele de stat fac alergie gravă. Dar câteodată nu ai ce face și ajungi la spitalul de stat. Ăsta a fost și cazul cumnatei mele care stătea să nască. Planul ei era să ajungă la o clinică privată și să nască natural. Dar cum bebe nu prea întreabă care e planul și face de capul lui, nu a avut de ales. La ora 3 dimineața i s-a rupt apa. Cumnatul meu s-a speriat îngrozitor de tare. I-am zis să o suie în mașină să o ducă la clinică, dar tremura ca frunza, iar noi eram departe de casă. Așa că l-am sfătuit să cheme salvarea. Care salvare a dus-o la spitalul de stat, că doar nu e taxi să te ducă unde vrei tu. Din fericire pentru ea a născut natural foarte ușor, la ora 9 deja bebe era pe lume.

Problema a apărut cu asistente care nu i-au explicat nimic. Și când zic nimic, mă refer chiar la nimic, deși le-a dat bani. A trebuit să se roage de o asistentă să îi spună ce să cumpere pentru buric. În plus, i-au spus să nu spele copilul până nu îi cade buricul. La faza asta am rămas șocată. Afară era o căldură infernală și copilul mai avea un pic și se cocea de cald. Nu zică că pe la gât și încheieturi era deja roșie când a scos-o din spital, că nimeni nu și-a dat interesul să facă o baie la copil cât a stat în spital.

Este groaznic să vii acasă cu primul tău copil mic și să nu știi să îi faci nimic. Nu i-au spus nici măcar că trebuie să o șteargă la ochi cu ser sau că trebuie să îi curățe nasul. Poate că nu au avut timp sau poate că nu au vrut, dar nu tot omul se naște învățat. Nu toată lumea are în jur rude sau prietene cu copii ca să aibă de la cine învăța. La baie nici nu mai zic, că erau speriați amândoi fix așa cum eram și eu prima dată. Dar măcar mie mi se arătase în spital de vreo 3 ori și tot când am ajuns acasă mi-a fost foarte frică. Primele băițe au durat câte o oră și ceva până ne mișcam noi. Apoi, ne-am intrat în ritm. Și ei și-au intrat în ritm și acum se descurcă fără probleme, dar a trebuit să le arate cineva cum se face, mai ales că lui bebe nu îi căzuse buricul și trebuia un pic de atenție în plus.

Nu pot să înțeleg de ce asistentele de la spital se comportă atât de urât. Povestea asta nu e prima pe care o aud. Au salarii mici, ar fi răspunsul pe care îl aud cel mai des. Dar ele nu sunt singurele persoane care au salarii mici în țara asta. Poate nu îți vine să îți faci treaba când banii nu îți ajung de la o lună la alta, dar nici nu te ține nimeni cu forța la muncă. Aparatul bugetar de stat ar trebui reformat din temelii. Părerea mea e că ar trebui restructurat și ar trebuit să se dea importanță mai mare meseriilor care fac diferența. Nu salarii mari și foarte mari împingătorilor de hârtii. Dar oare și-ar schimba atitudinea acestora s-ar schimba?

Comenteaza cu facebook

comments

4 thoughts on “Un bebe nascut la un spital de stat

 • 23 iulie 2016 at 12:44
  Permalink

  Sa se schimbe ceva? Nu o sa vezi. De ce? Pentru ca noi nu vrem. Cu o floare nu se face primavara. Degeaba vrei tu sau eu daca nu vor toti. Acesta este sistemul de pe timpul lui Ceausescu (asa era si atunci doar ca acum nu se recunoaste, dar mita si pupincureala existau si atunci) si nimeni nu face nimic.
  Trist pentru cumnata ta. Nu e un caz similar. Am intalnit si eu in Bacau la o colega de munca. Nu stia nici ea ce sa faca si era condamnata. Mai grav de catre cunostinte 🙁 . Doamne cat de ipocriti i snobi mai suntem 🙁

  Reply
  • 25 iulie 2016 at 8:59
   Permalink

   Doamne fereste, cum sa condamni o persoana ca nu stie ce si cum? Ne-am nascut toti invatati? Mama ce oameni.

   Reply
 • 25 iulie 2016 at 20:53
  Permalink

  Da.F. adevarat in ceea ce priveste spitalele din Romania si asistentele.Eu baita am vazut cum ii facea asistenta in spital si ne-a si dat de acolo o lista cu ce trebuie sa cumparam pt bebe acasa.Pe internet am gasit multe detalii despre ingrijirea copilului mic care mi-au fost de folos.

  Reply
  • 26 iulie 2016 at 11:19
   Permalink

   Si noi am primit lista cu ce trebuie si ne-au aratat in spital 3 zile cum se face baita, cum se sterge nasul, ochii, urechile etc. Dar eu am nascut la Arcadia.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: