Kohl fuge si nu se mai opreste pana ajungi ca un panda

Cine nu își dorește ochi minunați, machiați perfect, ne un negru adânc care rezistă? Problema e că de cele mai multe ori creionul kohl fuge și nu se mai oprește, iar tu ajungi să arăți ca un panda. Niciodată liniile trasate cu atâta migală nu stau acolo unde trebuie și la finalul zilei toată truda și frumusețea se duce pe apa sâmbetei, iar în locul liniilor clare rămân numai cercuri înnegrite. Întrebarea este: cum fac să nu se întâmple asta?

1. Fără zone grase și fără transpirație:
Este important ca zona ochilor să fie cât mai bine curățată pentru că acolo rămân reziduuri uleioase. Așa că înainte de aplicarea creionului, curăță foarte bine zona. Eventual folosește niște dischete demachiante cu apă rece și aplică pe zonă pentru a preveni transpirația. Poți pune niște pudră pe pleoapă, deoarece pudra absoarbe excesul de grăsime și creionul nu se va mai întinde. O poruncă din cartea machiajelor zice așa: folosește primer pentru pleoape și nu degeaba. Primerul matifiază pleoapa și cu cât este mai mată, cu atât creionul va rezista mai mult. Nu aplic fond de ten sau anti-cearcăn pe pleoapa superioară. Acestea sunt produse uleioase și creionul se va întinde mai repede.

2. Alege inteligent:
Dacă vrei să cumperi un creion, mai bine investește în mărci bune, cu formulă care nu se duce, rezistentă la apă. Creioanele rezistente la apă durează mai mult decât cele normale. De exemplu, cred că știi deja că eu sunt fană produse rezistente la apă: de la creioane, rimel și până la ruj toate au o rezistență cât mai mare. Când vine vorba de creioane, pentru că am și ochii sensibili, prefer să investesc în produsele rezistente la apă. Trebuie să îmi pun lacrimi artificiale de câteva ori pe zi și un creion care nu este rezistent la apă ar fi un dezastru pentru mine.

3. Aplică fard pentru creion:
Cel mai bun sfat pentru o rezistența cât mai mare a creionului este să îl fixezi cu fard de ochi. Folosește o pensulă mică, plată, conică și aplică fardul exact pe linia de creion. Ai grijă la aplicarea rimelului să nu lași urme peste tot. Pentru îndepărtarea rimelului aplicat aiurea eu folosesc versatilul bețișor de urechi. Poți ține bețișoare și în geantă și când vezi că ți se întinde creionul folosește-le pentru a îndepărta excesul.

ochi_fara_coada

4. Evită cozile:
Marginile ochilor sunt predispuse la întinderea creionului. Încearcă să nu tragi linii și pe acolo. Știu, „cat eyes” arată minunat, dar nu vrei în câteva ore să ajungi din „cat” în panda. Poți încerca să tragi o linie mai groasă în partea în mijloc și una subțire spre margine. Sau poți evita marginile cu totul. Eu de când am început să evit cozile, am o relație minunată cu creionul pe care la început îl evitam.

Comenteaza cu facebook

comments

4 thoughts on “Kohl fuge si nu se mai opreste pana ajungi ca un panda

 • 8 iunie 2016 at 10:33
  Permalink

  Eu nu folosesc creion de ochi decat foarte rar. Prefer mai mult fardurile 🙂

  Reply
 • 8 iunie 2016 at 10:34
  Permalink

  Mie imi e mult mai simplu sa trag 2 linii de creion decat sa ma dau cu fard. Trag o linie alba (ca si asa am ochii mici) mai groasa si una neagra mai subtire si gata. Daca nu fac cozi, rezista liniile toata ziua.

  Reply
 • 8 iunie 2016 at 14:07
  Permalink

  buna idee cu liniile, o sa retin, ca tot am 2 maini stangi :))

  Reply
  • 10 iunie 2016 at 13:59
   Permalink

   Scuze ca abia acum raspund, comentariul tau a intrat in spam. E cea mai simpla metoda pe care o aplic si eu de curand. O sa scriu un tutorial cat de curand.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: