Salata de primavara cu capsuri

Acum, când spun salată de primăvară cu căpșuni să nu vă gândiți la salată de fructe. Pe vremea aceasta este încă devreme pentru căpșunile parfumate și dulci pe care le cunoaștem din grădini. Cele din magazine sunt mai mult acrișoare decât dulci, așa că le folosesc la clasica salată aperitiv sau salată garnitură.

capsuni-11

Ingrediente

1 căpățână de salată verde creață – de preferință de mărime medie. Mie îmi place mai mult salata creața, dar tu poți folosi și alt fel de salată verde, de care crezi că îți place mai mult. Am curățat sălata, am spălat-o bine și am tăiat-o fâșii subțiri de circa 1 cm. Știu, se rupe. Dar salata mea de primăvară cu căpșuni a fost consumată imediat. Nu am avut de ce să îmi fac probleme că se va lăsa.

1 legătură de ceapă verde – în general 1 legătură înseamnă cam 3 cepe, iar pe vremea aceasta sunt destul de mici, deci le-am pus pe toate 3 la o singură salată. Dacă nu îți place ceapa, poți să pui mai puțin sau deloc. Dacă îți place, poți pune mai multă. Am curățat, spălat și tăiat cepele rondele mici.

1 legătură de ridichi – are cam 5 ridichi medii. Ale mele au fost chiar mici, așa că le-am pus pe toate, dar dacă erau medii, aș fi pus doar 3. Ridichile au o aromă foarte puternică ce tinde să acopere tot. Am curățat, spălat și tăiat ridichile rondele.

2 roșii medii sau 3 roșii mai mici – niciodată nu tai roșiile felii, ci cuburi mai mari. Este pur și simplu felul meu de a tăiat roșiile. Tu poți să le pui cum dorești. Dacă vrei un plus de aromă poți folosi roșii cherry.

5 căpșuni medii – pe care le-am curățat, spălat și tăiat în 8. Le-am adăugat peste ingredientele de mai sus. Când le-am cumpărat din Real mi-au dat impresia că vor fi mai dulci, deoarece erau foarte parfumate. Nu a fost cazul, au fost acrișoare.

Am mai pus peste tot amestecul puțin ulei de sâmburi de struguri. Nu am pus deloc oțel sau lămâie deoarece căpșunile au fost înlocuitorul perfect. Nici nu am apucat sa fac poze, că așa de repede a dispărut de pe masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: