Hidratarea – un pas important!

Aș fi numit articolul astă nu hidratarea – un pas important, ci mai degrabă SOS salvați pielea!, dar mi s-a părut cumva prea alarmist, cu toate că ar trebui să fie. Pielea are nevoie de hidratare. Da, bei multă apă așa că nu îți faci griji. Ar trebui să te îngrijorezi. Deși hidratarea interioară este un pas foarte important, nu trebuie să uiți nici de hidratarea exterioară. Ține cont că pielea este cel mai mare organ din corp. Vrei să o menții sănătoasă și suplă? Folosește o cremă/loțiune de hidratare. Și dacă încă nu ești convinsă, hai să vedem ce se întâmplă dacă te-ai opri acum și nu ai mai folosi hidratare.

După câteva zile

Nu ai să vezi schimbări dramatice, dar pielea începe să se dezhidrateze încet, încet. Vei observa că pielea este mai uscată, vei avea acea senzație de „tragere” și ușor aspectul va fi unul tern. Hidratarea nu doar adaugă apă în piele, ci o și menține.

După o lună

Deja se pot observa unele semne de deteriorare. Bariera naturală a pielii este compromisă, ceea ce înseamnă că pielea nu mai pot acționa ca barieră natură împotriva iritanților. Deja poți vedea urme roșii de iritare, pielea moartă și când aplici machiajul apar urme urâte, linii și zone inflamate.

După un an

De-a lungul anilor pielea își va pierde elasticitatea, liniile fine se vor multiplica, vei avea mai multe riduri, tenul va fi tern și ușor iritabil. Majoritatea acestor schimbări devin ireversibile și utilizarea hidratării nu va mai ajuta. Cel mai probabil vei avea nevoie de injecții pentru umplerea ridurilor.

20160301_192442

În acest moment eu folosesc Lancome Hidra-Zen, cremă hidratantă anti-stres și îmi place mult așa că ți-o recomand. Se obsoarbe rapid, nu lasă peliculă grasă – ceea ce înseamnă că o poți folosi atât seară după curățarea, cât și dimineața înainte de machiaj. Pentru mine, este o adevărată salvare dimineața, deoarece niciun produs nu face față atât de bine. O aplic și în câteva secunde pot începe machiajul fără bătăi de cap.

Am fost și eu tânără și inconștientă. Avem tenul și pielea minunate, fără urme de dezhidratare. Acum, vârsta începe să își spună cuvântul și îmi pare rău că nu am avut mai multă grijă când eram tânără. Mai ales în sezonul rece, nu pot trece peste această etapă importantă numită hidratare. Altfel tenul meu arată ca o mumie.

Comenteaza cu facebook

comments

2 thoughts on “Hidratarea – un pas important!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: