Unitati de conturare – a aparut Tontouring

Da, știu, mai ieri vă povesteam de Strobing, metoda minunată de conturare prin iluminare, ce consumă foarte puțin timp și are rezultate uimitoare (știu că am promis și un tutorial – lucrez la el nu am uitat), dar trebuie să vă povestesc mai întâi că dacă cumva nu vă place strobing-ul și vreți să uitați de clasica conturare, puteți folosi noua tehnică: Tontouring. Conturarea a devenit o obsesie prea mare totuși pentru multe dintre noi. Din punctul meu de vedere implică prea mult produs și se ajunge la o față prea încărcată. Conturare este bună pentru poze sau la TV, sau poate la petreceri cu lumină difuză, dar ziua, prea mult machiaj se vede…

Dar să revenim, tehnica de Tontouring m-a dat pe spate. Este un concept care promite multe. Adică imaginați-vă că puteți avea fața perfect conturată în fiecare zi, fără a fi încărcată, și în jumătate din timpul necesar unei conturări clasice! Tontouring este o metodă de conturare utilizând un produs de bronzare. În loc să pierdem timp conturând în fiecare zi (pentru cine face asta, că eu nu am răbdarea necesară), putem avea o față perfect conturată cu un produs de bronzare, al cărui efecte țin cam o săptămână sau mai mult, în funcție de produs. Cu alte cuvinte am avea un fel de conturare semi-permanentă.

Tehnica implică aplicarea unei loțiuni auto-bronzante, cu o nuanță mai deschisă, pe tot tenul, pentru a crea o bază uniformă. După aceea, aplică auto-bronzantul cu nuanță mai închisă pe pomeți sau acolo unde am fi aplicat produsul de conturare. La prima vedere pare simplu, dar dacă nu stăpânim foarte bine tehnica de conturare, s-ar putea să punem produs de bronzare pe unele locuri unde nu ne dorim și să trebuiască să așteptăm ceva timp până dispare.

hqdefault

Tehnica de  Tontouring explicată pas cu pas:

Pasul 1: Încep chiar cu pasul care este opțional, dacă nu vi se pare necesar puteți sări direct la pasul 2. Folosind o nuanță deschisă de produs de bronzare (de preferință un produs spumă, care să nu blocheze porii), aplicați pe tot tenul pentru uniformizare și un aspect natural. Este bine să aveți un ten cu aceeași nuanță peste tot, înainte de a începe conturarea. Aveți grijă la linia părului, în jurul ochilor și buzele. Folosiți o pensulă pentru mai mult precizie și pentru a evita întinderea produsului bronzant peste tot.

Pasul 2: Cu un produs de bronzare mai închis la culoarea și folosind aceeași pensulă ca la pasul 1, aplicați pe zonele care doriți să pară mai mici. Dacă doriți o conturare mai nuanțată, puteți aplica două straturi de produs de bronzare. Folosind o pensulă mai mică, aplicați produsul de bronzare pe zonele mici, ca de exemplu cele din jurul nasului sau gurii.

Pasul 3: Ca să faceți mai lină trecerea dintre linia maxilarului și decolteu (și bineînțeles, pentru un aspect cât mai natural) aplicați produsul de bronzare și pe linia maxilarului folosind o pensulă pentru fondul de ten.

Pasul 4: Așteptați ca produsul de bronzare să se așeze (în funcție de instrucțiunile de pe acesta), curățați bine tenul și aplicați machiajul.

 Voi ați auzit/folosit această tehnică de Tontouring? Ce rezultate ați avut?

Comenteaza cu facebook

comments

2 thoughts on “Unitati de conturare – a aparut Tontouring

 • 25 februarie 2016 at 22:14
  Permalink

  Interesant pentru cine are timp sa aplice lotiuni auto-bronzante,eu nu mi-am cumparat nici pt corp ceva de genu pentru ca sunt lenesa si uit.

  Reply
  • 25 februarie 2016 at 22:44
   Permalink

   Da si eu am tendinta asta dar când te gândesti ca ajungi sa conturezi o data pe săptămâna parca se merita un efort

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: