Trei trucuri ce ma ajuta in machiajul zilnic

Când eşti mereu pe fugă şi trebuie să te machiezi în 5 minute că altfel întârzii la muncă ce faci? Înveţi mici trucuri care să îţi facă viaţa mai simplă şi care să îţi uşureze munca.

Beţişorul de urechi

images

Beţişorul de urechi devine cel mai folositor obiect pe care îl ai în casă. Credeai că e doar pentru urechi? Greşit! Este un instrument extrem de folositor pentru machiaj.

La ce îl poţi folosi? În primul rând pentru corectare. De câte ori nu te-ai murdărit de rimel? Ştiu, de nenumărate ori, ca şi mine de altfel. Iar când vrei să ştergi urmele de rimel mai mult te murdăreşti. Fix aşa păţesc şi eu. Pentru retuşarea rapidă a urmelor de rimel nedorite, iau un beţişor de urechi pe care îl înmoi foarte puţin în demachiant şi foarte uşor şterg urmele lăsate de rimel. Merge trucul ăsta chiar şi peste fard. Totul este să nu apeşi prea tare, ca să nu ştergi fardul aplicat pe pleoapă. Eu pun beţişoare de urechi chiar şi în trusa de machiaj când plec undeva, să fiu sigură că le am la îndemână când îmi trebuie.

Tot cu beţişorul se pot corecta şi diversele greşeli de machiaj. De la un fard aplicat aiurea până la rujul ce a depăşit linia, de la toate ne salvează beţişorul. Tehnica rămâne aceeaşi, se înmoaie beţişorul de urechi în demachiant şi se corectează peste tot pe unde e necesar. Bineînţeles, este folositor pe zone mici, care necesită corecţii, nu pentru ştergerea completă a machiajului. Poate fi util doar la demachierea pe zone mici a ochilor, ca de exemplu la colţuri unde poate rămâne rimel sau fard mai încăpăţânat.

Tot banalul beţişor de urechi te poate ajuta la aplicarea unor produse de machiaj şi chiar la blenduirea lor. Uneori, mai ales în deplasări, îmi e greu să am la îndemână toate pensulele, aşa că un beţişor mă ajută să blenduiesc bine o culoare, să aplic o altă culoare pe o porţiune mică sau să mă dau cu ruj. Pe fugă, mă salvează de la multe bătăi de cap. Nu este chiar atât de practic ca o pensulă, dar este destul de versatil ca mă salveze.

Sfat practic

Nu pune mult demachiant pe beţişor deoarece nu vei face altceva decât să întinzi totul. Pune o jumătate de picătură de demachiant pe o parte a beţişorului. Vata va absori repede demachiantul şi beţişorul va deveni îmbinat. Dacă îl vei scufunda complet în demachiant, vata nu va reuşi să reţină tot lichidul şi acesta va curge. Urmarea? Vei şterge machiajul şi unde nu trebuie sau demachiantul chiar va curge peste tot.

Dacă vrei să ştergi urmele de rimel şi este deja dată cu fard, nu apăsa aproape deloc. Doar treci uşor beţişorul peste urmele de rimel. Astfel vei şterge şi fardul aplicat şi va trebui să o iei de la capăt. Poţi trece beţişorul de aproximativ trei ori peste fard fără a cauza daune prea mari. Peste această limită, se lasă cu urme.

Voi la ce mai folosiţi beţişorul de urechi? Mai ştiţi şi alte trucuri în afară de cele prezentate mai sus?

Comenteaza cu facebook

comments

2 thoughts on “Trei trucuri ce ma ajuta in machiajul zilnic

 • 18 februarie 2016 at 12:42
  Permalink

  Ideea cu betisorul de urechi este buna. Il folosesc si eu cam la aceleasi lucruri cu exceptia rimelului. Nu ma dau.

  Reply
  • 18 februarie 2016 at 12:48
   Permalink

   Nici eu nu folosesc rimelul în fiecare zi, dar mă dau cu rimel o dată la câteva zile. Problema e că încă nu am găsit rimelul ideal pentru ochii mei sensibili. Așa că prefer să fac pauze. 🙂

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: