Luminoil de la Elgon – prima impresie

Despre Luminoil de la Elgon am citit câteva rânduri pe un blog de unde am aflat prima dată că există acest produs. M-am riscat şi l-am achiziţionat, deşi nu ştiam aproape nimic despre acesta.

20160116_095328_HDR-1

Şi, din prima impresie asupra produsului, îmi pare bine că am luat această decizie. V-am tot povestit că mi se încurcă părul şi ajunsem în stadiul în care îmi era frică să mă spăl pe păr numai să nu trebuiască să mă lupt cu părul încâlcit de după uscare. Plus, să nu mai vorbesc despre cât păr îmi cădea numai la o pieptănare. Şi am tot căutat produse care să mă ajute. Am un dulap plin de şampoane, balsamuri, produse de descâlcire şi tot aşa mai departe. Din păcate niciunul nu a fost pe placul meu până acum, când a apărut Luminoil în viaţa mea. După atâtea produse care m-au dezamăgit, nu avea aşteptări prea mari nici de la Luminoil, dar se pare că mă împac perfect cu el. Îl aplic pe părul ud după spălare, aştept un pic (uneori 30 de secunde – alteori cam 1 minut) şi apoi clătesc. Iar părul meu nu numai că s-a transformat dintr-un păr rebel într-unul mult mai domesticit, ci este şi simplu de pieptănat. Deci, adio păr încâlcit. Am ajuns în situaţia în care spălatul pe păr este o plăcere, nu o corvoadă. Iar, după ce părul s-a uscat, pieptănarea este un deliciu. Peria alunecă fără probleme, nu mai am smocuri încâlcite şi greu de descurcat, părul cade mai puţin şi viaţa mea este mai bună.

20160119_203723-1

Sper că reuşiţi să vedeţi ce scrie pe eticheta Luminoil. Problema e că traducerea e aiurea, în nicio altă limbă nu scrie că produsul trebuie lăsat să acţioneze 7 minute. În engleză sau italiană scrie că Luminoil trebuie lăsat să acţioneze câteva minute. Acum, de ce apare pe etichetă minim 7 minute sau ce o fi fost în capul celui/celei care a scris eticheta mă depăşeşte. Oricum, din punctul meu de vedere produsul îşi face treaba în câteva minute, nu în minim 7 minute, căci altfel nu mai aveam ce să mai povestesc. Nu am răbdarea să îl las 7 minute. În plus, nu usuc părul cu un prosop şi apoi să aplic Luminoil. După spălare, storc un pic părul de apă şi aplic Luminoil ca şi cum aş aplica un balsam de păr. Stau 30 de secunde sau 1-2 minute după cum îmi vine, şi apoi clătesc. Aş obţine rezultate mai bune dacă aş urma instrucţiunile? Probabil, dar nu am răbdarea necesară şi produsul îşi face treaba chiar şi aşa.

20160119_203910-1

Poza cu ingredientele este şi mai aiurea, pentru că eticheta în limba română era lipită fix peste ingrediente şi a trebuit să o răzuiesc ca să se vadă ceva. Şi a fost o adevărată aventură pentru că am ţinut morţiş să văd ce ingrediente are şi nu am văzut de prima dată că sunt sub eticheta în română aşa că le-am scris celor de la Elgon. Ei mi-au zis că sunt pe recipient. Tot de la ei am aflat că pe flacon, deşi e albastră, este o floare de mac şi că produsul conţine extracte de mac. În general eu văd că în ingrediente apare mult alcool. Nu m-au putut lămuri mai departe. Am aflat doar că fiecare produs se bazează pe un extract de plante şi că planta respectivă apare pe ambalaj. Pentru Luminoil – macul este la putere, iar albastru simbolizează viaţa. Nu mi-aş fi dat seama în veci, dacă nu aş fi vorbit cu cei de la Elgon.

Tubul pare a fi ca la o spumă de păr. De fapt şi produsul este în esenţă o spumă. Pe etichetă scrie că trebuie să folosim Luminoil fără să agităm recipientul. Am întrebat la Elgon de ce? Pentru că dacă îl agităm produsul nu mai iese sub formă de spumă şi au dreptate. Am testat eu ca voi să nu mai fiţi nevoite. Dacă agităm recipientul, produsul iese ca o apă rozalie. Dacă îl manevrăm cu atenţie şi nu îl agităm deloc, iese ca o spumă aşa cum ar trebui. Când îl folosiţi, fiţi atente cât de aproape de faţă sau de ochi îl folosiţi, căci vaporii care ies sunt înecăcioşi. Dacă vă spălaţi pe păr aplecate peste cadă, cum fac eu, aveţi mare grijă.

Eu îl folosesc cu foarte mare plăcere, în ciuda micilor inconveniente de aplicare (este destul de greu să te abţii să îl agiţi, mai ales că arată ca o spumă de păr, trebuie aplicat ca o etapă intermediară teoretic între şampon şi balsam, dar eu am renunţat de tot la balsam de când al Luminoil în viaţa mea) şi părul meu este altfel, mult schimbat în bine.

Produsul costă 83,98 lei şi îl puteţi achiziţiona de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: