Review Avalon Organics, Biotin B-Complex Therapy, Thickening Shampoo

DSC09965-horz

Îi mulţumesc Alinei că mi-a dat ocazia să încerc un şampon natural, în privinţa asta aveam unele lacune, n-am încercat până acum un astfel de produs pentru îngrijirea parului. Ca orice companie care marșează pe ingrediente organice, Avalon Organics trebuie să-şi dovedească declarațiile, aşa că se poate mândri cu o certificare şi anume NSF/ANSI 305 pentru produse de îngrijire personala. Uleiurile esențiale şi extractele vegetale sunt bineînțeles pe lista de ingrediente organice. Dar exista şi alte motive care fac din produsele lor unele prietenoase cu mediul.

Pe sticla mea de șampon scrie „bottle made with 100% recycled material”, adică faptul că ambalajul este în totalitate fabricat din materiale reciclate ceea ce, trebuie sa recunoașteți, nu prea întâlniţi aşa des. Mai scrie ca ingredientele sunt organice în proporție de 70%, iar printre ele nu exista parfumuri sintetice, ftalaţi, sulfați şi parabeni.

Am ales acest șampon deoarece conține complexul Biotin-B, proteine din grâu şi vitamina E pentru un scalp energizat şi un păr întărit, mai bogat. Este drept că m-am gândit ceva timp dacă aşa ceva mi s-ar potrivi. Am scalpul gras şi părul uscat, un amestec care îmi dă de furcă deoarece greu găsesc un șampon care să acționeze în doua direcții diferite. Sunt genul care încearcă multe șampoane şi rareori cumpără același produs de doua ori la rând. Avalon Organics a fost o surpriză plăcută în sensul că a funcționat, fără să agraveze problemele pe care le aveam deja. Scalpul a rămas curat, fără mătreaţă, parul a avut volum şi, extrem de important, a fost hidratat şi lucios fără să-şi piardă forma. Am parul ondulat şi ţin tare mult să rămână aşa, nu apreciez produsele care întind şi pleoștesc podoaba capilara. N-am simțit că îmi usucă pielea capului, nu am avut mâncărimi, n-am simțit nevoia să mă spăl mai des decât o fac de obicei.

Șamponul Avalon Organics cu Biotin-B Complex are mirosul asemănător cu uleiul din arbore de ceai pe care l-am încercat acum ceva timp, adică plăcut şi extrem de natural. În capul listei de ingrediente este sucul din frunze de Aloe Vera, conține şi extracte de galbenele, mușețel, bergamota, morcov, avocado, roșie şi o serie atât de lunga de uleiuri esențiale încât este un adevărat cocktail din minunile naturii. Are o consistenţă puțin mai fluidă decât unele dintre șampoanele obișnuite, dar nu trebuie să te lași păcălit şi sa torni mai mult la spălare, cum am procedat eu prima data, pentru că face destulă spumă. Așadar, sticla de 414 ml este suficient de spornica, mai ales dacă ai părul mai scurt.

Să spun drept, după ce l-am aplicat pe cap şi am început să mă spăl, am avut senzația că usucă şi mai tare şi o să obțin o claie de par greu de descurcat. M-am înşelat, după uscare părul s-a aranjat frumos, a fost plăcut la pipăit şi deloc încâlcit. Dacă mai aveam îndoieli cu privire la eficienţa produselor naturale, mai ales a celor pentru păr, se pare că acestea încep să se spulbere.

Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: