Fara sac si sunt multumita

Acum ceva timp am primit spre testare aspiratorul Philips PowerPro Expert fără sac (model FC9723/09) şi m-am bucurat că nu am primit un model cu sac. Nu îmi plac în mod special aspiratoarele cu sac, deoarece necesită o muncă în plus, faţă de un aspirator fără sac. Sau poate doar m-am obişnuit de-a lungul timpului cu aspiratoarele fără sac.
În plus, bucuria mea a fost cu atât mai are cu cât aspiratorul Philips PowerPro Expert face parte din clasa A a produselor pentru curăţarea suprafeţelor dure şi eu nu am covoare în casă deloc. De fapt mint, am două covoraşe mici în baia de sus şi cam atât. În rest, toată casa e numai gresie şi parchet. Deci s-a nimerit la fix un produs special pentru astfel de suprafeţe.

 

Am despachetat coletul care mă aştepta cuminte şi am găsit produsul pentru testare, ghidul de buzz, specificaţiile tehnice şi un kit de murdărire. Foarte drăguţ, numai că în casă la mine este destul de multă mizerie şi praf încât să pot testa aspiratorul şi fără kitul de murdărire. Poate alţi testeri chiar au avut nevoie de acest kit.

 

 

Bineînţeles că nu l-am pus la treabă în ziua în care l-am primit, ci abia sâmbătă când m-a apucat o hărnicie neexplicată şi am făcut curat în toată casă, mai mult ca să văd cum se comportă aspiratorul prin toate colţurile. Iniţial m-am uitat puţin ciudat la aspirator, apoi am citit că foloseşte tehnologia PowerCyclone 6 care asigură o separare excepţională a aerului de praf, în trei etape: 1. aerul intră în compartimentul echipat cu tehnologia PowerCyclone, 2. circuitul curbat de aer direcţionează aerul în sus şi 3. lamelele de evacuare îndepărtează praful din aer. Bun, atunci hai să scăpăm de praful care l-a mine în casă se găseşte din abundenţă, mai ales că locuiesc la ţară, între tarlale.
Şi m-am apucat să văd ce accesorii are, ce face fiecare şi cum trebuiesc folosite şi pe ce suprafeţe. Aspiratorul Philips PowerPro Expert vine cu accesorii pentru diferite suprafeţe, fiecare cu treaba lui specifică. Aşa că să o luăm pe rând şi să vă explic ce face fiecare:

 

TriActiveMax 3 în 1 este capul principal de aspirare. Este, în principal, un accesoriu pentru covoare, deoarece deschide uşor covorul cu talpa specială, pentru a îndepărta praful în profunzime. Eu l-am folosit, cu succes şi pe suprafeţe dure, deoarece are un buton de reglare: covoare sau suprafeţe dure.

 

Setat pe modul de covoare are o putere de aspirare foarte mare. Mizeria de pe covoraşele mele din baie nu a avut cum să facă faţă la o asemenea putere. Orificiul mare din partea frontală aspiră elementele mari şi poate chiar şterge praful de pe mobilă şi de pereţi. Pe mobilă nu l-am folosit, în schimb am aspirat pereţii şi a făcut faţă cu brio fără a lăsa urme sau pete.
Covorul din baie înainte de aspirare
Acelaşi covor după aspirare
Chiar de la prima folosire a aspiratorului, setat pe modul covoare şi folosit pe parchet, am observat că efectiv se lipeşte de parchet. Atât de puternic este. Bineînţeles că mizeria de pe şi din covoare nu are nicio şansă.
Următorul accesoriu este capul subţire pentru suprafeţe dure, de care sunt foarte încântată. Este optim ca manevrare şi acces, deoarece se roteşte la 180 de grade şi astfel se pliază pe toate colţurile. Este util dacă aveţi unghiuri de 60 de grade în casă, cum am eu în sufragerie.
Apoi, mai sunt cele două accesorii mici pentru spaţii înguste. Partea care îmi place foarte mult este că se pot pune pe un suport special care se agaţă de mânerul tubului. Astfel le am cu mine şi când am nevoie de ele sunt la îndemână, fără să mai fiu nevoită să le caut toată casa.
Vasul cu mizeria adunată de aspirator se desface din suport, se varsă şi se clăteşte. Nu a fost nevoie să pun mâna pe nimic. Cam atâta praf am reuşit să adun din toată casa, deşi făcusem curat cu câteva zile înainte.

Concluzie: curăţenia, deşi nu pot spune că a devenit o plăcere, a devenit suportabilă. Nu mi se mai pare cel mai rău lucru din lume să mă apuc să fac curat, treaba merge rapid. Ceea ce înainte îmi lua o zi întreagă, acum termin în câteva ore. Din punctul meu de vedere, aspiratorul Philips PowerPro Expertfără sac (model FC9723/09) îşi merită banii.

Comenteaza cu facebook

comments

4 thoughts on “Fara sac si sunt multumita

 • 7 aprilie 2015 at 17:03
  Permalink

  Ce pisoi dragut ai.L-am vazut in prima poza cu aspiratorul.
  Pe mine nu m-a selectat in promotie,mi-ar fi placut sa il testez si eu

  Reply
 • 7 aprilie 2015 at 17:16
  Permalink

  Super, intradevar un aspirator superputernic .

  Reply
 • 7 aprilie 2015 at 18:28
  Permalink

  si observ ca locul de depozitare a mizeriei este mult mai mare

  Reply
 • 8 aprilie 2015 at 5:51
  Permalink

  Hehe Puf e o pisu minunata. Imi pare rau ca nu ai fost selectata. Poate data urmatoare. Si la mine e prima data cand particip.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: