Cumparaturi naturale

Pornind de la articolul de aici, unde vă povesteam de produsul Elasticizer de la Philip Kingsley care îmi place foarte mult, m-am gândit să încerc să reproduc efectele acestuia, dar numai cu ingrediente naturale, fără chimicalele de conservare.
Aveam nevoie de: ulei de castor (despre care aveam să descopăr că de fapt este uleiul de ricin), glicerină, ulei de măsline şi o vitamină, preferabil vitamina E. Şi mai aveam nevoie să le găsesc pe toate în acelaşi magazin, deoarece la o primă căutare găseam pe un site glicerina, pe altul uleiul de ricin şi tot aşa. Dar, într-un final am găsit pe un site tot ce am vrut şi încă ceva în plus, căci pe mine dacă mă scapi de un site de produse naturale nu mă mai scoţi repede de acolo. Şi fiindcă era înainte de 8 martie am zis să îmi fac eu mie un cadou frumos şi să dau comandă.
 Glicerină vegetală, 100 ml, preţ 8,7 lei
Glicerina vegetală este un emolient natural ce ajută la menţinerea elasticităţii pielii. Se poate folosi şi în măştile de păr pentru a menţine hidratarea firului şi a da strălucire. Glicerina cumpărată de mine are o puritate de 99,5% şi vreau să o folosesc atât în masca pentru păr cât şi pentru hidratarea mâinilor.
Ulei de ricin, bio, 100 ml, preţ 17,5 lei
Căutând ulei de castor aveam să descopăr că de fapt este ulei de ricin. Este cel mai cunoscut ingredient care ajută la regenerarea părului, numai eu nu ştiam de el. Fiind mult prea gros să îl pot aplica ca atare, îl voi folosi într-un amestec de uleiuri pe care îl voi încerca în weekend.

 Vitamina E, 100 ml, preţ 15,47 lei
Vitamina E este o binecunoscută soluţie anti-îmbătrânire. Deja am batoane hidratante cu vitamina E pentru zona ochilor, aşa că o voi folosi într-un amestec şi pentru păr, deoarece protejează împotriva razelor UV şi a radicalilor liberi.

Ulei de măsline extra-virgin aveam prin casă şi aşa aş fi încheiat lista de cumpărături oarecum, dar m-am gândit să mă uit ce alte uleiuri ar fi bune pentru păr. Aşa că am continuat cumpărăturile cu următoarele:

Ulei de borage, iarna mielului, bio, 50 ml, preţ 22,4 lei

Uleiul de iarna mielului este obţinut din seminţe prin presare la rece, hidratează şi hrăneşte pielea şi este bun pentru îngrijirea părului lipsit de vitalitate şi strălucire, a părului uscat sau cu vârfuri despicate.

 Ulei de cocos, 100 gr, preţ 14,2 lei

Pe acesta l-am adăugat în coş mai mult din curiozitate. Spre ruşinea mea nu am folosit până acum ulei de cocos şi am vrut să văd cum e. Nu prea mă încântă mirosul foarte puternic, dar este foarte hidratant aşa că îi voi da o şansă.

Acum mai trebuie doar să îmi iau inima în dinţi în weekend şi să prepar amestecul miraculos pentru păr. Să vedem ce o să iasă.

Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: