Casa dulce casa

Probabil că vă aşteptaţi să vă scriu despre o locuinţă şi da chiar despre asta voi scrie, numai că despre una virtuală. Aşa cum pentru fiecare dintre noi este destul de important să avem un loc numai al nostru pe care îl numim casă, de ce nu ar fi important şi pentru blog să aibă casa lui, adică un domeniu propriu. Până la urmă aşa ar avea şi blogul casa lui şi nu ar mai sta pe la alţii pe acasă. DAR, oare e momentul acum? Asta ar fi întrebarea de bază tot timpul: oare blogul este destul de matur pentru a avea casa lui? Va reuşi să se descurce şi să gospodărească singur?
Şi dacă am trece peste aceste îndoieli apar şi alte întrebări: de unde să cumpăr un domeniu? Răspunsul la întrebarea asta ar fi relativ simplu: de la orice companie care oferă spre vânzare domenii, dar cel mai bine ar fi să cumpăraţi domeniul de la o companie serioasă. Eventual vedeţi cât de repede merge site-ul lor, căci următoarea întrebare va fi: de unde să cumpăr serviciile de găzduire? În general, companiile care oferă servicii de cumpărare domenii web, oferă şi servicii de găzduire.

 

Cam la atât se rezumă cunoştinţele mele tehnice despre domeniul de internet şi găzduire. Poate de aceea îmi este şi foarte frică să fac pasul spre un domeniu propriu. Pe platforma gratuită am totul mur în gură. Vrei să pui un banner, uite pune textul HTML aici. Vrei să pui o legătură, uite pictograma aici, şi tot aşa mai departe. Adică nimic nu necesită cunoștințe tehnice IT avansate. Orice începător se poate descurca cât de cât. Dar, pentru lucruri complicate există oameni care se pricep, până la urmă se poate apela la o persoană care se pricepe. Sau aş putea foarte bine să mă pun cu burta pe învăţat şi să îmi îmbogăţesc bagajul de cunoştinţe. Lucrurile sunt mult mai simple cânt ştii ce faci şi, logic, durează mai puţin timp.
Ce ziceţi să fac pasul ăsta important sau nu?
PS: Webhost oferă cel mai mic preţ pentru înregistrarea domeniilor .ro: 25 de euro pentru domeniile comandate împreună cu un pachet de găzduire. În general, din ce am mai văzut eu online, un domeniu .ro costă 36 de euro.

Comenteaza cu facebook

comments

2 thoughts on “Casa dulce casa

  • 24 martie 2015 at 13:20
    Permalink

    În funcţie de postările de pe blog se vede maturitatea, iar pe acest blog, articolele nu lipsesc. Se merita un domeniu, clarrr!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: