Book review – Losing Heart

În general nu scriu păreri despre cărţi, dar acum este o ocazie mai specială. Nu scriu păreri despre cărţi pentru că nu sunt eu critic literar ca să îmi dau cu părerea, o carte ori îmi place, ori nu şi asta ţine numai de gusturile mele personale. Dar, acum este o ocazie specială, pentru că Donna Brown este o persoană atât de specială şi de drăguţă, încă nu am putut să nu dau curs invitaţie de a scrie despre noua ei carte: Losing Heart, o nuvelă scurtă, de 83 de pagini.
V-am mai spus cred că sunt o fană a cărţilor electronice, deoarece sunt mult mai comode pentru mine din mai multe motive: este mult mai simplu să cauţi rapid pe internet o carte, să o găseşti, să o descarci şi să o citeşti – în loc să stai să aştepţi până ce îţi vine comanda prin curier sau poştă şi abia apoi să te apuci să citeşti. Telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil mi se pare ideal pentru a citit. Este mai simplu să ţii în mână un dispozitiv de câteva grame, decât o carte. Plus, că pe dispozitivele electronice se poate mări textul până la dimensiunea potrivită. La o carte, fontul şi mărimea acestuia sunt atât cât sunt şi nimic nu se poate schimba. Dar, acesta este doar părerea mea.

 

Losing Heart este un thriller psihologic plin de suspans. Ştiu că donarea de organe este un subiect mai mult tabu la noi în ţară şi că o carte ce vorbeşte despre stările şi trăirile unei persoane înainte şi după un transplant de inimă nu atrage prea tare, dar Losing Heart te „prinde” şi te face să citeşti pe nerăsuflate. Am citit cartea în 3 ore, deoarece imediat ce m-am apucat nu am putut să o las din mână. Nu apucam să termin un capitol că imediat mă întrebam oare ce se întâmplă în continuare. Trebuia să citesc şi următorul capitol. Problema a apărut la final, care mi s-a părut cam abrupt şi cam din topor. Autoarea ar fi trebuit să mai scrie nişte pagini. Ne ţine în suspans pe parcursul întregii cărţi, ca la final să dezvăluie tot în doar câteva pagini.
Nu vă spun mai multe despre intrigă, pentru că nu vreau să vă stric plăcerea de a citit această carte. Momentan o găsiţi doar în limba engleză, pe amazon, în format .epub sau  .mobi, adică pentru Kindle sau pentru alt dispozitiv mobil. Eu am citit-o pe telefon, în format .epub, folosind aplicaţia Play Books de la Google, adică aplicaţia implicită ce poate fi găsită pe orice telefon cu Android.
După ce o citiţi, mi-ar plăcea să aud părerile voastre despre Losing Heart!

Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: