Haine marimi mari #2

Cum nu am dimensiunile standard, găsirea de haine mărimi mare este dificilă, dar să găsesc cizme cu circumferinţa mare este o misiune imposibilă. Site-urile din România nu oferă aşa de nicio culoare, de magazine nici nu mai vorbesc. Persoanele cu pulpele groase nu există. Toată femeile din România sunt trase prin inel şi au nişte picioare de gazelă. Şi da, scriu acest post cu toate că ştiu sigur că o să aruncaţi cu noroi în mine, pentru că „Plus Size” este un concept tabu la noi.
Aşa că am intrat pe site-urile străine şi am început să caut „wide calf boots”, adică cizme cu circumferinţă mare. Şi uimitor, străinii au descoperit că există o piaţă chiar foarte mare pentru aşa ceva şi am găsit nenumărate site-urile care vând cizme cu circumferinţa mare pentru femei „Plus Size”. Problema cea mare a apărut când am văzut că multe din aceste site-uri nu livrează în România, iar cele care livrează au preţuri enorm de mari sau dacă produsele sunt acceptabile ca preţ, costurile de livrare depăşesc costul produsului. Bine, acum în paranteză fie spus, să dai 100 de lire pentru o pereche de cizme din piele, croite superb, cum sunt cele de Duoboots.com, nu este un capăt de ţară pentru o persoană din Anglia, dar pentru noi 100 de lire înseamnă aproximativ salariul minim pe economie. Şi am făcut singurul lucru pe care puteam să îl fac: m-am orientat spre ebay.co.uk.
Şi pe ebay am găsit ceea ce îmi doream: cizme cu circumferinţă mare la un preţ decent aş spune. Cizmele le găsiţi aici, din piele ecologică sau piele întoarsă ecologică. Eu am ales pielea întoarsă ecologică deoarece plănuiesc să le port la primăvară, nu iarna asta. Preţul a fost de 27 de lire şi transportul a fost 9 lire. În total 36 de lire, aprox. 200 de lei. Au ajuns cu poşta română acasă (da, poştaşul îl cunoaşte pe simpaticul bunic şi mi le aduce la poartă), fiind trimise din UE nu am plătit taxe sau TVA.

Înainte de a le cumpăra, am vorbit cu vânzătorul şi am întrebat dacă dimensiunile se potrivesc. În general, port 39, deoarece mărimea 38,5 nu se găseşte, dar dacă încălţările nu sunt bine croite, trebuie să cumpăr mărimea 40. Vânzătorul m-a asigurat vă se vor potrivi ca dimensiune şi am ales să am încredere.

Şi bine am făcut, căci mărimea 39, UK 6, mi se potriveşte perfect. Cizmele sunt croite bine, iar în partea din spate au elastic, astfel că se potrivesc cam la orice circumferinţă. Cât de mult vor ţine nu ştiu, dar momentan sunt mulţumită de achiziţie, chiar dacă tocul este puţin cam mic pentru gustul meu, este bine şi aşa.

Comenteaza cu facebook

comments

2 thoughts on “Haine marimi mari #2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: