Drumul spre nori

Drumul spre nori este destul de scurt, dar se parcurge într-o perioadă de timp destul de lungă. Nu poţi să nu te opreşti, să vezi, să admiri, să visezi şi să exclami extaziat: oh da! Nu mi-am imaginat niciodată că o asemenea minunăţie poate să existe. Nu poţi să realizezi, dragă cititorule, ce privelişte ţi se va aşterne în faţa ochilor. Cuvintele sunt prea mici, prea insignifiante, prea fără valoarea pentru a descrie „drumul spre nori”, dar voi încerca. Şi dacă nu reuşesc în totalitate, te rog să mă ierţi.

Drumul porneşte alene, de la poalele munţilor spre vârf, fără a se opri şi fără a-şi da seama de reacţiile pe care le provoacă. Te opreşti, te uiţi şi nu îţi vine să crezi că încă există ceva atât de curat. Aburul pământului se ridică încet şi pare că te ia cu el şi te duce spre nori, exaltând privirea. Te încrezi în privire, vezi, dar gândeşti cu uimire că nu poate fi adevărat.

Urci fără încetare şi nu poţi decât să exclami cu admiraţie că nu ai fi crezut că se poate şi mai bine. Vezi zăpada şi gândeşti că ai nimerit în altă lume. Când ai plecat era vară, chiar mijlocul verii dacă stai bine să te gândeşti. Unde a fugit vara? Şi totuşi nu îţi e frig deloc, ba chiar ai putea sta în tricou şi te-ai tăvăli prin zăpadă. Asta da experienţă! Ai încerca să urci pe jos, dar ştii că nu ai forţa necesară, aşa că te mulţumeşti să admiri, să tragi cu nesaţ pe ochi toate peisajele din jur. Ai vrea să ţi se imprime pe retină ca să nu le uiţi niciodată.

Şi când te gândeşti că nu se poate mai bine atât, ţi se ivesc în faţă alte minunăţii. Drumul îşi continuă şerpuit calea fără a te bagă în seamă. Ca tine sunt mii, poate chiar sute mii, veniţi să admire şi să se bucure. Dar tu ştii că priveliştea este numai pentru tine, că numai tu poţi înţelege minunea. Acolo uiţi de durere şi supărare, îţi revii la viaţă.

Aceasta este povestea sentimentelor ce te încearcă pe „drumul spre nori”, iar acesta are, dragă cititorului, şi un nume: GrossGlockner Hochalpenstrasse, adică Şoseaua alpină de mare atitudine GrossGlockner. Te invit să mergi, să vezi, să simţi. Chiar şi acum, deşi au trecut mai mult de 6 luni, mi se face pielea de găină.

Acest text este înscris în concursul TFB10 – #tenDubai – un eveniment organizat de Foto Union powered by Prestige Tours, cu sprijinul Canon și Calif.

Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: