Sfaturi de make-up pentru ochelariste

1. Aplicarea rimelului
În general, se recomandă utilizarea unei linguri de plastic sau a unui card care se aşază sub gene sau deasupra lor şi putem rimela în voie. Ce ne facem dacă purtăm ochelari şi nu suportăm obiecte la distanţe atât de mici ochi? Ei bine, rimelăm şi murdărim tot şi apoi luăm un beţişor de urechi înmuiat în demachiant sau cremă şi ştergem urmele inestetice de rimel.
În plus, rimelul mai are o problemă mare: se usucă. Şi cu cât agităm mai mult periuţă în recipient cu atât pompăm mai mult aer şi rimelul se va usca şi mai repede. Aşa că puteţi pune câteva picături de lacrimi artificiale (purtând ochelari sunt convinsă că aveţi prin casă aşa ceva) şi rimelul îşi revine. Oricum trebuie schimbat la 3-4 luni.
2. Aplicarea fardului
Din cauza lipsei de precizie şi a faptului că trebuie să stau la 5 mm faţă de oglindă ca să văd ceva, murdăresc peste tot. Mă trezesc cu linii de fard pe care ştiu că nu le-am făcut din cauză că lovesc mânerul pensulei de oglindă. Ei, pentru asta s-au inventat Shadow Shield. Le găsiţi de cumpărat la Andra. Nu sunt foarte scumpe, dar ca să faceţi economie puteţi folosi aceeaşi bucată la ambii ochi. Sunt foarte bune şi pentru „Cat Eyes” în caz că nu reuşiţi să trasaţi o linie dreaptă, ca mine. Nu am agreat niciodată sfatul cu banda adezivă pentru că lipiciul de la Shadow Shields este special şi nu lasă urme, nu rămâne pe piele şi nu se lipeşte atât de tare ca o bandă adezivă. Dar, la nevoie e bună şi aia.
3. Creionul alb
Creionul alb trebuie să fie cel mai bun prieten al vostru. Dacă nu aveţi un creion alb, este musai să cumpăraţi unul. O line albă trasată sub ochi dă impresia de volum, ochii par mai mari. Ţinând cont că şi aşa ochelarii ne ascund ochii, dacă folosim negru, aceştia vor părea şi mai mici. Creionul alb mai poate fi utilizat şi pentru iluminarea pleoapei superioare şi a colţului interior al ochilor.  Puteţi aplica creionul alb şi pe pleoapă, sub fard, şi astfel culoarea fardului va fi mai vibrantă.
4. Periuţele de la rimel
Este bine să le reciclaţi. Le spălaţi şi le puteţi folosi ca periuţe pentru sprâncene. Cu ele puteţi aplica fardul de sprânce sau puteţi să aplicaţi un pic de fixativ pentru ca sprâncenele să aibă şi să menţină forma dorită. Mai ales că rimelul expiră la câteva luni, aveţi şansa de a strânge periuţe de toate formele şi dimensiunile, pentru orice aplicare.

Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: