Visul unei nopti de toamna

A venit toamna. E frig şi e urât. Tot ce îmi doresc este să găsesc un loc călduţ, aşa că mă ridic de pe canapea şi pornesc centrala. Îmi fac şi un ceai, neapărat de fructe de pădure. Vremea asta mă face nostalgică şi mă duce cu gândul la vară, la tinereţe şi la libertate. În treacăt fie spus, tânără şi frumoasă sunt şi acum, dar atunci, vai, eram atât de tânără şi visam la atâtea lucruri minunate. Bineînţeles, distracţia era pe primul loc, căci nu aveam griji şi nici responsabilităţi. Ba nu, mint, singura grijă era să ne distrăm cât mai mult, căci niciodată nu te distrezi atât de bine ca atunci când eşti tânăr.
Pe vremea aceea visam cu ochii deschişi la o maşină mică şi roşie. O maşină care să fie numai a mea, pe care să o pot folosi eu aşa cum vreau şi mai ales în care să încapă toţi prietenii mei. O maşină care să zbiere: distracţieeeeeee venim! Abia obţinusem permisul de conducere şi mi se părea că nimeni nu mai este ca mine. O lume nouă plină de aventuri se întindea la pedala mea. Trebuia doar să o apăs şi gata zburam spre orizonturi albastre.

Mă şi imaginam la volanul „gândacului roşu”, căci îi dădusem şi un nume, în chip de mic Schumacher, cu muzica preferată urlând în boxe. Şi ca visul să mi se pară şi mai real, deja îmi concepusem toată discografia mea de drum. Melodii ritmate, în voga, se adunau cuminţi pe CD-uri şi aşteptau momentul când vor fi utilizate la „toată puterea” boxelor.

Visam cu ochii deschişi la momentul când, împreună cu maşina mea cea roşie şi alături de prieteni, o să cutreier drumurile ţările în căutare de aventură: o excursie la munte, cazare la cort, un foc de tabără şi multă veselie. Bineînţeles, muzica ar fi fost asigurată de boxele maşinii şi voia bună de noi, ocupanţii minunăţiei.

O mână pe umăr mă făcu să tresar şi să mă îmi întrerup şirul gândurilor de tinereţe.

„Hei, ce faci? La ce te gândeşti?”
„La nimic special…” am răspuns privind pe geam. Noua mea Toyota Aygo îmi face cu ochiul din curte: „hai mergem să ne distrăm?”, fără să îi pese câtuşi de puţin că timpul a trecut.

Poftă de viaţă să fie, indiferent de vârstă, căci distracţia e asigurată de Toyota.

Articol scris pentru SuperBlog 2014

Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: