Scrisoare deschisa pentru pensionarii tarii

Dragi pensionari,

Vă înţeleg că vă este greu. Sincer, înţeleg că dintr-o pensie mică vă este greu să acoperiţi facturile, medicamentele şi traiul zilnic. Înţeleg că după atâţia ani de muncă ar trebui să fiţi trataţi cu mai mult respect şi că ar trebui să aveţi o bătrâneţe decentă, nu un trai de azi pe mâine. Vă înţeleg gândirea şi temerile, pentru că şi eu am părinţi pensionari care se zbat de azi pe mâine, dar aş vrea să vă rog ca pentru o secundă să nu vă mai gândiţi numai la voi şi la pensiile voastre şi să vă gândiţi un pic la copiii şi nepoţii voştri. Da, exact la acele persoane care vă sunt dragi, şi care, la fel ca voi, trăiesc de azi pe mâine, căci salariu minim este de 670 de lei net şi mulţi români din câmpul muncii câştigă fix aceşti bani. De asemenea, ştiu că mulţi dintre voi aveţi pensii mai mari de atât.
Gândiţi-vă la cele fiinţe dragi vouă care au fost nevoite să plece din ţară pentru un pumn de bani şi pentru promisiunea unui trai mai bun, acele fiinţe pe care spuneţi că le iubiţi mai mult decât pe voi. La acele fiinţe care nu au locuri de muncă, care trăiesc din alocaţia copiilor şi care se zbat într-o mizerie mai mare decât voi. Vă rog din suflet să demonstraţi această iubire când puneţi ştampila de vot şi să nu votaţi numai de dragul unui kil de zahăr sau de ulei şi promisiunea unei pensii mai mari. 
Ştiu bine că logica economică este o mare enigmă pentru mulţi dintre voi, că aţi trăit în comunism şi habar nu aveţi ce înseamnă o afacere sau cum funcţionează sistemul de pensii din ţară. Poate nu ştiţi ce e ăla deficit bugetar, dar vă spun sigur că e de rău şi că acest deficit vă pune în pericol pensiile. Poate nu ştiţi că o ţară nu poate avea creştere economică fără investiţii şi că, în acest moment, s-au tăiat investiţiile pentru pomenile electorale şi pentru pensii şi ajutoare. 
Sunteţi mai mulţi decât cei care muncesc şi plătesc taxe şi voi sunteţi cei care ieşiţi la vot. Trebuie să înţelegeţi că fără investiţii şi fără noi locuri de muncă, niciun guvern, oricât de smecher vrea să pară, nu vă poate creşte pensiile. Nici măcar nu vă poate garanta că aceste pensii pot fi plătite. În momentul de faţă România se împrumută ca să vă poată plăti vouă pensiile. Bani care trebuie daţi înapoi din taxe şi impozite. Dacă nu se fac investiţii, nu există locuri de muncă, nu ai pe ce să pui taxe. Aşa că vor creşte taxele pe case, terenuri, maşini şi altele. Da, cam asta vi se pregăteşte. Din pensia aia amărâtă pe care luptaţi să o protejaţi, veţi fi nevoiţi să daţi bani mai mulţi la stat pentru casa şi pentru terenuri. Sună frumos, nu?
Aşa că o dată, în cei 25 de ani de la revoluţie, lăsaţi egoismul deoparte, şi votaţi pentru copiii şi nepoţii voştri şi nu pentru pensie.

Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: