Linistea sufleteasca conteaza cel mai mult

Am o prietenă ce lucrează în asigurări şi ca orice agent de asigurări e băgăcioasă şi încearcă tot timpul să te convingă că trebuie şi e musai să îşi faci o asigurare pentru ceva. Indiferent că e pentru maşină, pentru casă sau de alt fel, aceasta trebuie făcută şi numai la ea, bineînţeles. Dacă ar fi să excludem acest aspect, Doamna E e chiar simpatică.

 

Aşa că timp de multe luni la rând m-a tot bătut la cap cu o asigurare medicală, care m-ar fi ferit de toate relele sau aş fi dormit mult mai liniştită dacă aş fi avut una. Argumentul ei suprem a fost „este deductibilă”, adică poate fi plătită de angajator. Pe jumătate convinsă de utilitatea planului de asigurare de sănătate, pe jumătate sceptică, am decis să trecem în revistă, împreună, beneficiile, măcar aşa de amorul artei sau de a mai sta la o cafea şi la o bârfă mică printre rânduri.

 

Aşa că am ieşit cu Doamna E la o cafea şi nici nu m-am aşezat bine pe scaun, să nu mai zic nu am apucat să ridic nici măcar meniul de pe masă, că a şi început o tiradă aţintită asupra mea ca o ploaie de vară.

 

– Tu chiar ai de gând să te laşi pe mâna asigurării de la stat? Ăia te pun să cumperi şi faşele şi siringile. Gândeşte-te un pic, tu călătoreşti destul de mult, ai nevoie de o asigurare medicală internaţională. Dacă îţi rupi un picior la schi tu ştii cât te costă numai elicopterul să te ia de acolo? Şi statul nu decontează o asemenea intervenţie. În plus, ai un centru de urgenţă şi asistenţă unde poţi să suni 24/7 şi te ajută cu orice. 45 de zile în fiecare an de asigurare poţi să pleci liniştită oriunde în afara zonei geografice de acoperire. Nu că ai merge mai liniştită la drum?

 

– Da, aş fi mai liniştită, dar chiar vroiam să te întreb ceva. La telefon mi-ai zis că acoperă serviciile de ambulanţă, cheltuielile de spitalizare, condiţiile cronice, bolile grave precum cancerul, îngrijirea la domiciliu şi maternitatea. Astea sunt chestii pe care le oferă şi alte poliţe. Ce e atât de special la poliţa asta?

 

– Acoperă transplantul de organe şi ţesuturi în limita a 250 de mii de euro, acoperă complicaţiile sarcinii şi noul născut până în a 21 a zi de viaţă, acoperă şi naşterea normală, prin cezariană sau naşterea acasă şi… şi acum vine partea cea mai bună. Poliţa asta de asigurare medicală are o limită anuală de 2 milioane şi jumătate de euro.

– Cât?!?!

– Două milioane şi jumătate de euro. Vrei să îţi scriu pe ceva ca să vezi câte zerouri are suma asta?

– Serios? Şi cine oferă o asemenea poliţă de asigurare cu asemenea sumă?

– Cei de la MediHelp International. Ţi-am zis doar că au nişte planuri de asigurare medicală de sănătate foarte bune. Îţi poţi alege planul de asigurare BUPA pentru persoane fizice şi companii sau unul dintre planurile MediHelp: MediHelp HealthCare, MHP Essential sau Medihelp superior plan. Acesta din urmă este cel despre care tocmai ţi-am povestit cu limita aceea uimitoare de 2 milioane şi jumătate de euro. Şi am uitat să îţi zic că îţi poţi personaliza oferta şi îţi poţi alege ţara de tratament.

 

– Toată chestia sună foarte bine, dar trebuie să mă mai gândesc puţin. Eventual îmi poţi face o ofertă personalizată pe care să o discutăm în detaliu? Aş vrea să se potrivească perfect nevoilor mele.

 

– O putem personaliza aşa cum îşi doreşti tu. Cred în primul rând trebuie să fie o asigurare care să îţi ofere acces şi decontare la orice spital sau clinică din lume, apoi trebuie să fie nişte beneficii relevante, nu ceva de ce tu nu ai nevoie. Ar trebui să vorbeşti şi cu Domnul K dacă îl incluzi şi pe el în asigurare. Creşte şi prima de asigurare, în acest caz, dar sunteţi acoperiţi amândoi.

 

– Da, cred ca ar fi foarte bine să fim amândoi incluşi. La bine şi la rău, parcă aşa era, nu?

 

– Până la urmă liniştea sufletească contează cel mai mult. Cred că ai să dormi mult mai liniştită ştiind că orice problemă de sănătate ai avea poate fi tratată într-un spital privat, de exemplu, fără să te gândeşti la costuri şi la faptul că poate în acel moment nu ai bani pentru un tratament scump.

– Ai dreptate. Aştept oferta personalizată.

– Între timp poţi intra şi tu pe www.medihelp.ro pentru mai multe informaţii.

Ne-am despărţit în acea zi mult mai repede decât ne-am fi dorit, dar o sunase şeful pentru nu ştiu ce întâlnire. Din păcate nu am apucat să mai bârfim nimic, ne-am concentrat numai pe asigurări. Dar a rămas o întrebare în aer: voi ce asigurare medicală aţi alege şi de ce?

Articol scris pentru SuperBlog 2014

Comenteaza cu facebook

comments

One thought on “Linistea sufleteasca conteaza cel mai mult

  • 26 octombrie 2014 at 20:29
    Permalink

    Cu siguranta astfel de articole te pune pe ganduri, cel putin pe mine m-a pus pe ganduri . Linistea sufleteasca conteaza foarte mult, dar multe familii fac anumite greseli si intr-un final ajung intr-un stadiu foarte rau, totul din neatentie.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: