Ce poti face cand nu ai ce face

Când eram încă speranţă în familie şi fără multă experienţă profesională, m-am angajat, de voie de nevoie, la o firmă ca asistent aprovizionare. În realitate eram un fel de secretară cu atribuţii de manager aprovizionare, DTP-ist, traducător şi, în general, omul bun la toate. Lucram 3 oameni într-o încăpere, de trei pe doi de abia reuşeai să treci printre birouri, unde vara efectiv te coceai încet. De dimineaţă până seara, pe timp de vară, abia reuşeam să respirăm. Aşa că unul dintre colegi s-a gândit că este foarte util un ventilator pe care, pe toată perioada cât am lucrat acolo, l-a ţinut îndreptat spre partea stângă a mea. Oricât de mult am vociferat că mă afectează, nu am avut niciun succes. Îi muta poziţia câteva minute şi apoi iar îl poziţiona spre mine.
Aşa că am rămas cu probleme destul de mari. Îmi lăcrimează mai tot timpul ochiul stâng, urechea e mai sensibilă, iar cu puţin noroc pot respira pe ambele nări vreo 2 zile pe an, în rest nara stângă este tot timpul înfundată. O perioadă am tratat problema „nasului înfundat” cu produse din farmacie cu substanţe active, până doctorul ORL-ist mi-a deschis ochii cu privire la dependenţa pe care o dau şi mai ales asupra faptului că distrug mucoasa nazală. Aşa că m-am decis să mă îndrept spre produse naturale care să nu afecteze în asemenea mod mucoasa şi care să îmi ofere totuşi „desfundarea” de care am nevoie.

Decongestionantul nazal de la Himalaya este produsul pe care îl folosesc în acest moment deoarece se aplică sub nas şi îl desfundă prin inhalarea vaporilor de mentă, camfor şi eucalipt. Astfel, mucoasa este protejată şi nasul se desfundă imediat. Singura problemă e că locul unde e aplicat ustură un pic, la început, apoi pielea se obişnuieşte cu senzaţia. Efectul este de durată, deoarece produsul se evaporă treptat.

Nu îl folosesc doar în perioadele când sunt răcită, ci îl folosesc mai tot timpul, ţinând cont că am aproape tot timpul nasul înfundat. Şi în special seara înainte de culcare, căci nu pot adormi până nu respir cum trebuie.

În instrucţiuni spune şi că poate fi aplicat pe frunte ca remediu împotriva durerilor de cap, însă eu nu l-am încercat şi deci nu mă pot pronunţa dacă are efect sau nu. Şi nici nu cred că aş vrea să îl aplic pe frunte deoarece este foarte mentolat şi la ochii mei sensibili nici nu cred ca e prea indicat. Însă, aplicat sub nas îşi face treaba foarte bine.

Ingrediente: uleiuri de mentă, camfor, eucalipt, pin indian şi nucşoară (adică naturale).

Ceea ce am scris eu este un pic diferit de ceea ce apare pe cutie. Pe cutie apare „chir pine” (pin indian) şi „nutmeg” (nucşoară). Adică aceste două ingrediente nu sunt traduse deloc şi nu mă pot abţine să nu critic acest fapt. Până şi google translate ştie să traducă aceste 2 cuvinte simple.

Ambalare: borcănel de 50 ml, destul de mare şi ţine o perioadă bună de timp pentru că trebuie să aplicaţi foarte puţin produs.

Preţ: 13 lei

Produsul îl găsiţi la hboutique.ro

Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: