Despre schimburi cu flipster

Am primit un email despre o nouă platformă interesantă: flipster.ro, bazată pe o idee destul de simplă – schimbul de lucruri între persoane. Adică eu am o fustă şi tu ai o bluză şi eu vreau să schimb fusta mea cu bluza ta. Asta ţinând cont că multe persoane au în dulap lucruri pe care nu le folosesc şi cu care nu ştiu ce să facă – nici nu se îndură să le arunce că sunt aproape noi să zicem, dar nici nu mai au loc de ele.

Ideea e bună nu zic nu, numai că ei pe site declară că “Ideea pleacă de la o discuţie între Ina şi Cori despre schimbul de haine de copii. Idee de schimb – pare interesant de dezvoltat, discutam despre utilitate, interes şi avantajele unui astfel de serviciu.” şi dacă ne uităm bine la categoriile de pe site numai o categorie de schimb de haine pentru copii nu găseşti, mai ales că pe mine asta m-a convins să intru pe site. Categoriile nu se pot vedea până la conectare, aşa că am citit secţiunea despre noi şi chiar mi-am zis în sinea mea “uite ce idee bună au avut”, dar am rămas dezamăgită de acest aspect. Poate se vor gândi să implementeze pe viitor totuşi.

Conectarea se face numai cu cont Facebook, din motive obiecte zic ei – să existe un minim control că persoana e reală. Păi… sunt o mulţime de conturi de Facebook cu Pisi54 sau BigMAc78. Aşa că nu e absolut nicio logică, cu toate că ei zic că există una. Adică din site ajungi la o aplicaţie de Facebook, dai accept şi apoi îţi este creat contul. O fi şi asta o treabă… Iar în emailul de confirmare a contului, adică emailul de Facebook ni se precizează că în acest moment serviciul este destinat exclusiv femeilor. Mie nu mi-a plăcut ideea de a încurca emailul de Facebook cu cel pentru astfel de servicii, pentru care am un email special pe care îl folosesc.

Şi mai am o problemă: cum pot face retur? La secţiunea de întrebări şi răspunsuri nu apare această întrebare. Mare mea dilemă a apărut când am vizualizat categoria de încălţăminte. În ziua de azi când 90% din încălţămintea ce există pe piaţă nu se potriveşte la mărime asta chiar e o problemă destul de mare, pentru că unele persoană poartă de exemplu mărimea 38, dar li se potriveşte 39, şi pe site perechea de pantofi apare cu mărimea 38, dar există o şansă destul de mare ca acea pereche să nu se potrivescă… şi atunci rămâi cu ea sau o dai la un nou schimb…

În general ideea e bună, nu zic nu, dar dacă tu vezi ceva la cineva şi persoana respectivă nu găseste ceva care să îi placă la tine, nu va exista niciun schimb. Bineînţeles cu cât ai mai multe lucruri pentru schimb cu atât ai mai multe şanse să găseşti ceva pe plac şi celălalt să găsească ceva la tine.

Serviciul este unul cu plată. Orice schimb constă 19 lei şi include preluarea pachetului de la tine, livrarea şi retur cu pachetul cu obiectul de schimb. Livrare se face conform datelor stabilite de comun acord. 

Ce ziceţi, cum vi se pare ideea? Aţi încercat sau aţi încerca un „flip”?

Comenteaza cu facebook

comments

2 thoughts on “Despre schimburi cu flipster

 • 16 iulie 2014 at 9:29
  Permalink

  buna,
  fiind implicat in proiect, pot sa lamuresc punctele ridicate.

  1. de ce nu avem categoria de haine pentru copii.
  – pentru ca nu credem ca putem oferi utilitate in zona asta – am studiat putin problema – hainele de copii nu se prea schimba – se dau prietenelor cu copii mai mici.
  – pentru ca in cazul hainelor pentru copii in mare partea dorinta e de a primi la schimb haine mai mari. ori evidnet ca acest lucru duce la imposibilitatea realizarii schimbului. in general copii cresc. toti :).
  Sunt situatii mai rare, cand ai 2,3 copii si atunci are sens, ma rog, deja intru in detalii.

  2. Categoriile sunt vizibile inainte de logare – http://flipster.ro/categorii

  3. Exista conturi cu alias pe Facebook, dar sunt intr-un procent mic.
  iar logarea cu Facebook presupune si o validare a acelui cont.

  4. referitor la „poate nu-mi vine marimea” si aici sunt situatii rare din experienta de pana acum.
  membrele au sistem chat – pot sa-si comunice marimile exact – in cm, talpa, latime, materiale etc [ pe exemplul tau ]
  In plus schimbul are limitele de 4 articole la 4 articole.
  Daca intradevar se intampla ca unul dintre articolele primite la schimb sa nu ti se potriveasca, asa cum ai intuit, il pot pune pe Flipster.

  5. referitor la temerea ca matching-ul se face greu. Si noi am avut o temere intiala. Practica ne-a aratat ca nu e deloc asa 🙂

  mersi,
  marius
  marius@flipster.ro
  http://flipster.ro/noi

  Reply
  • 16 iulie 2014 at 10:12
   Permalink

   Multumesc pentru lamuriri. Acum totul e mai clar 🙂

   1. Eu ma gandeam la copii pentru persoanele ca mine care nu au prietene cu copii mici carora sa le dea. Da, intr-adevar se cauta in general hainele mai mari, nu zic ca nu, dar ar fi fost util cel putin pentru cele ca mine… ca stau si se aduna in sifonier. Oricum e alegerea voastra 🙂 pana la urma

   3. Da, ai dreptate dar as fi preferat sa pot alege totusi o adresa de email si sa nu o incurc cu cea de FB, dar e bine si asa pana la urma.

   Sper sa incerc si eu un „flip” cat de curand sa vedem cum merge.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: