Comuniunea om-natura

Bineînţeles că vremea de afară nu ajută cu nimic, dar stăteam eu aşa într-o zi şi mă gândeam la vacanţă şi la concediu şi mă trăsni o idee: de ce ai vrea să mergi cu cortul?
În primul rând nu pot înţelege de ce ai vrea să pleci din patul tău confortabil să te duci undeva în pădure ca să dormi pe jos pe o saltea de neopren mai subţire decât unghia şi să trezeşti a doua zi rupt în două mai ceva decât un moş de 90 de ani?
De ce ai vrea să pleci de acasă unde ai un acoperiș solid deasupra capului şi să te duci să dormi în pădure, să te mureze bine o ploaie căci ştim cu toţii că apa trece prin pânza de cort. Sau şi mai rău, să ajungi să pui peste cort o folie de plastic ca să îţi umpli plămânii de condens toată noaptea şi a doua zi să ieşi fericit din cort ca să pui folia la uscat pe iarba udă.
De ce ai vrea să pleci de acasă unde ai o masă, scaune, farfurii, aragaz şi tot confortul unei bucătării ca să ai minunata plăcere de găti o cafea într-un ibric afumat la un foc de lemne pe care ai reuşit să îl faci abia după ce ai scormonit jumătate de pădure după 3 vreascuri şi alea ude de la ploaia de noaptea trecută?
De ce ai vrea să pleci de acasă unde ai baie cu cadă şi toaletă cu colac moale ca să te duci în pădure să îţi faci nevoile pe după copaci, prin frunze de brusture şi urzici unde eventual te mai muşcă şi nişte furnici de popou? Deci pleci de acasă ca să te speli o săptămână cu apa rece dintr-un pârâu de munte, bine că spălat e mult spus, mai bine zis să dai ca pisica un pic cu apă pe faţă şi să ajungi să puţi mai ceva decât omul cavernelor, pentru plăcerea de a sta în pădure cu cortul?
Am văzut prin reportajele de la TV oameni zgribuliţi de frig, cu jdemii de haine pe ei mai ceva decât în miezul iernii, adunaţi în jurul unui foc anemic încercând cu disperare să încropească ceva de mâncare şi declarând sus şi tare că ce faină e comuniunea cu natura şi ce mişto se distrează ei în pădure. 
Pe bune? Adică, ideea de distracţie a românului care merge cu cortul este să doarmă pe jos, să se încălzească la un foc de paie ude şi să facă pipi în natură?
Chestia asta o să mă uimească întotdeauna.

Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: