Noi impozite, noi taxe

V-a fost dor de mine toată perioada asta, nu? Hai, trebuie să recunoaşteţi că aşa e… măcar un pic acolo. Eu una ştiu că mi-a fost dor de voi cititorii mei, dar nu am avut ce face perioada asta. Colega mea a fost în concediu şi a trebuit să preiau şi sarcinile ei. Astfel că am avut o săptămână nebună efectiv, cu 3 adrese de email de verificat, toate cu clienţii şi comenzile aferente… de am ajuns să nu mai ştiu nici cum mă cheamă. Pe lângă toate astea, weekendul trecut a fost şi cumănăţica pe la mine şi era răcită şi bineînţeles că mi-a dat şi mie. Deci, colac peste pupăză am avut şi o răceală din aia urâtă şi nu mi-am permis nici măcar câteva ore libere. Eu care adorm pe la 11-12 noaptea şi mă trezesc la 5:30 dimineaţa, săptămâna trecută mă băgam în pat la 9 şi cu greu putea să mă trezesc la 6 şi dăi şi fugi bezmetică prin casă ca să reuşesc să fiu gata la timp şi să ajung la birou unde mă aştepta infernul. Şi ăsta adunat cu durere de cap, ochi curşi, nas înfundat şi o tuse de mă omoară şi acum.
Din fericire concediul colegei s-a terminat şi am timp să respir un pic, dar numai un pic căci a venit valul doi de probleme peste noi, care s-a lăsat cu urlete şi ţipete în general. Nu că nu am fi fost deja împovăraţi cu taxe şi impozite de tot felul, că tocmai ne-a anunţat contabila că minunata „taxă pe stîlp” nu e de fapt o taxă pe stâlp, ci este o taxă pe „construcţii speciale” care se declară într-un anumit cont contabil şi tot ce conţine contul ăla se impozitează.
Ca să vă explic mai clar, situaţia este cam aşa: firma are nişte maşini pe care le folosesc agenţii şi care trebuie parcate undeva. Astfel, pe un teren deţinut pe care, atenţie, se plăteşte impozit conform legilor din România, s-au pus nişte pavele şi astfel s-a făcut o parcare. Acum, pe acele pavele care sunt pe terenul pe care se dă deja impozit se plăteşte un nou impozit a lui domnul Ponta. Adică ce ne-a trebuit parcare cu pavele? Ce pe marginea drumului nu e bun? Să ne ia naiba de chiaburi cu averile noastre cu tot. 
Sincer vă spun că mi-aş dori ca măcar 3 luni nicio firmă din România să nu achite niciun impozit. Dar, nimic nimic. Chiar aş vrea să văd ce or să facă guvernanţii noştri?
Dacă vă gândiţi cumva că firmele merită că oricum sunt nişte exploatatoare de oameni şi multe altele, vă rog să vă uitaţi în cărţile de istorie la „impozitul pe fumărit”. Suntem la fix un pas de asta. Aştept totuşi cu nerăbdare impozitul pe aerul respirat, pe numărul de paşi pe care îi faci într-o zi, pe culoarea hainelor pe care le purtăm şi pe lungimea părului. 
Bineînţeles că weekendul ăsta am  fost la vot, că eu nu reuşesc să mă „piş pe el de vot” ca alţii şi apoi să strig în gura mare că vai ce rău ne e şi ce ţară de rahat avem. Am constatat cu stupoare că numai persoanele de vârsta a 3 a veniseră la vot. Mai mult, a fost aşa un haos că ieşeau babele cu buletinele de vot din cabină şi întrebau: eu cu cine să votez. Deci da, domnul Ponta are cu ce se mândri. PSD-ul a fost votat de pensionari, asistaţi social şi bugetari.
În rest, vă doresc să trăiţi bine şi să votaţi şi mai bine.

Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: