Practica ca practica, dar teoria ne omoară

 

 

Da, ştiu citatul era invers de fapt, dar când te gândeşti la şcoala de şoferi nu poţi să spui că nu am zis bine. În mare parte cursanţii se descurcă la proba practică şi pică cu brio la cea teoretică. Sau cel puţin aşa a fost pe vremea mea :)), doamne ce tânără şi frumoasă încă sunt. Mi-am luat permisul de conducere în 2000 (ei, v-am zis că sunt tânără şi frumoasă) cu un fel de chiu cu vai. Adică, tata m-a învăţat cu volanul de pe la 14 ani (în cartodrom bre, nu vă gândiţi la tâmpenii). Aşa că la partea practică nu aveam nicio emoţie. La partea teoretică în schimb… ce să zic: ni se recomandase să facem toate întrebările dintr-o carte de 600 de întrebări de vreo 3 ori cel puţin. Eu am ajuns până la întrebarea 100 şi m-am plictisit. Oricum, pe vremea aceea nu erau chestionare online, de fapt pe vremea aceea online însemna sala de internet de la colţul străzii. Toate materialele de informare erau formate din cartea Decret şi cartea Chestionare auto. Atât. În rest, mai învăţai de la instructor una alta, mai de la părinţi, amici, fiecare cum se putea descurca.
Am intrat în sală cu nişte emoţii cât casă. Citisem eu decretul ala din scoarţă în scoarţă, dar parcă nu era de ajuns. Partea bună a fost că mi-a picat un chestionar destul de simplu şi am făcut 25 din 26. Am uitat să vă zic că pe vremea aia şi chestionarele la poliţie la sală erau tot pe hârtie şi trebuia să bifezi şi ce bifai rămânea acolo, nu tu ştersături sau da-mi altă foaie că am greşit. Acum, totul parcă pare mai simplu, pe calculator poţi bifa A şi apoi să te întorci şi să bifezi C dacă te răzgândeşti.
Când am văzut că am luat sala, rezultatele de la sală se primeau după cam o oră – două să aibă timp poliţiştii să corecteze, la oraş eram zmeu. Am vrut să merg prima că deja prinsesem curaj. La proba practică efectiv nu aveam cum să pic. Şi, după un traseu de câteva sute de metri, m-a tras pe dreapta nenea poliţistul examinator şi m-a întrebat dacă consider că am condus bine. Hă? M-am blocat. Zic, păi asta nu ar trebui să evaluaţi dvs.? Şi uite aşa m-a declarat admisă.
În concluzie, venit, bifat (emoţii mariiii), ieşit, urcat în maşină (trecut emoţiile), plimbat, bifat, coborât = Permis
Hehe ce vremuri.
Articol scris pentru campania BlogAwards

Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: