Domul K, bunicul si tehnologia

 

 

Simpaticul bunic, prim agricultor al casei după cum vă povesteam aici, caută motocultor ca să scape de aratul cu ajutorul plugului şi calului din vecini, ca pe vremea arhaică şi să intre şi el în epoca modernă. Numai că stimabilul bunic este „cur-sucit”, azi vrea una, mâine alta, azi îi trebuie, mâine nu îi mai trebuie, aşa că e o luptă seculară să scoţi ceva de la el.
Dar, revenind la motocultorul buclucaş. Domul K, preaiubitul soţ din dotare, îşi dorea şi el acelaşi motocultor de ceva vreme, din aceleaşi motive practice şi pentru că se visează mare fermier cu câţiva metri de teren cultivat cu cartofi şi ceva verdeţuri, şi îi cântă în strună că doar sunt rude de sânge şi sângele apă nu se face. Din dorinţa arzătoare de a avea motocultorul dorit, face drumuri zilnice pe la stimabilul bunic în încercarea mai mult sau mai puţin eşuată de a-l convinge că e în regulă şi că obiectul funcţionează în parametrii doriţi, că domnul bunic crede că e mai bine să cumperi un tractor că e mai mare şi merge mai bine. Altul care se crede mare fermier şi că tractoarele cresc pe marginea drumului.
Aşa că numai ce îl văd într-o după-amiază pe Domul K că vine val vârtej în casă şi începe să împacheteze cu înfrigurare laptopul, încărcătorul, mausul şi caută în disperare stickul de internet, făcând ca o pisică în călduri pe lângă toate dulapurile şi numai nu îl găsea. Când într-un final i-a descoperit locaţia a fost mai fericit ca o fată mare în noaptea nunţii.
          Stai domle, unde fugi aşa?
          Mă duc să îi arată stimabilului bunic cum funcţionează motocultorul, pe youtube.
 Acum puteţi introduce voi aici faţa mea picată pe jos şi hohotele de râs aferente şi faceţi voi socoteala cât de simplu putea rezolvată această problemă cu o tabletă care l-ar fi scutit pe Domul K de a căra 4 kilograme de echipament până la simpaticul bunic. Aşa că acum caut oferte şi promoţii la tablete ca să reuşim să fim acoperiţi pe viitor, că poate se trezeşte stimabilul bunic că are nevoie de un Prosche mic şi eu nu am cum să îi arăt cum funcţionează şi pierd super oferta. Asta în bunul caz în care nu va dori să mai renoveze ceva prin casă sau să se apuce de nu ştiu ce altceva si atunci mă pune să caut alte lucruri care, parcă prevăd, că nu se găsesc în niciun magazinonline
Articol scris pentru Super SpringBlog 2014
 

Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: