Cartea sau tehnologia?

 

Deşi bebe nu are decât 5 luni şi jumătate, în capul meu se învârt deja tot felul de scenarii despre ce şi cum o să fac, cum o să îl educ şi mai ale prin ce mijloace. Oare o să reuşesc să îi insuflu dragostea de frumos, de lectură, de teatru, de artă?
În ideea asta, bunica, care se ocupa activ de bebe, mi-a spus într-o zi să îi cumpăr o carte pentru copii, cu poveşti, că ea vrea să înceapă să îi citească în fiecare seară, chiar dacă bebe este încă mic, un fel de ritual de lectură. Bineînţeles, că e o idee foarte bună pentru dezvoltarea copilului, dar prima reacţie a fost: de ce o carte? Nu mai bine iau o tabletă, că are o mie de cărţi în ea, de la cărţi de poveşti cu zâne până la cărţi de aventuri? Of, tehnologia asta ne intră în sânge şi nu mai iese nici să vrei. Dar, bunica s-a revoltat imediat: tu cu tehnologia ta şi bebe mic cu cărţile lui. Cu tableta aia a ta nu o să reuşeşti niciodată să îl faci cititor. Dragostea de lectură nu vine de la tehnologie, cel puţin nu la vârsta asta, bebe trebuie să simtă hârtia cărţii, să răsfoiască el cu plăcere, să dea paginile şi să le audă foşnind, altfel cum crezi că îşi dezvoltă abilităţile şi dragostea de carte? Tu chiar crezi că tehnologia asta a ta poate înlocui totul în viaţă?
Astfel că vrând, nevrând a trebuit să mă pun pe căutat cărţi de poveşti, cărţi cu aventuri, cărţi pentru copii. Şi le-am găsit, într-adevăr, minunate şi colorate, la Editura ALL. Mai mult chiar, am reuşit să îmi aduc aminte de copilăria mea, căci răsfoirea site-ului editurii te duce cu gândul la propria copilărie când mama îmi citea poveşti precum „Alba ca zăpada”, „Povestea unui om leneş” sau „Lupul şi vulpea”. Toate se găsesc la Editura ALL, la preţuri mai mult decât modice, şi copilul meu se poate bucura de minunăţiile unei copilării frumoase.
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2014

Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: