Ati recolta celule stem?

 

 

La proba cu numărul 12 de la Spring SuperBLog 2014 am primit o temă pe atât de interesantă pe cât de controversată: recoltarea de celule stem. Părerile sunt împărţite la fel ca şi în cazul vaccinurilor. O fi bine, o fi rău, ajută sau sunt bani aruncaţi în vânt? Şi totuşi, atunci când copilul tău are o problemă medicală, vrei să ştii că ai făcut tot ce este omeneşte posibil să îl ajuţi, iar celulele stem pot fi utilizate pentru tratarea a peste 80 de boli cu rată de supravieţuire foarte redusă. Probabil că marea majoritate dintre viitorii părinţi cu posibilităţi materiale ar alege recoltarea de celule stem, în ideea de „dă Domnul să nu fie nevoie”, dar în caz că va fi nevoie o să fim foarte fericiţi că am ales această variantă.
Cord Blood Center Medical este prima şi cea mai mare bancă de celule stem din România, aceasta efectuând prima recoltare de celule stem în anul 2006 la Cluj-Napoca. Este banca de celule stem aleasă de peste 70.000 de familii din România, ceea ce nu este chiar puţin, iar printre aceştia sunt foarte mulţi părinţi celebri precum Dan Capatos, Sanda Ladoşi sau Luminiţa Anghel. Puteţi consulta lista cu un clic pe linkul http://www.cordcenter.ro/parinti-celebri-care-au-ales-cord-blood-center.html.
Preţurile încep de la 2490 de lei pentru pachetul cel mai popular şi ajung până la 12900 de lei pentru pachetul maxim. Detalii despre pachetele oferite de Cord Blood Center Medical găsiţi cu un clic pe linkul http://www.cordcenter.ro/pachete.html.
Dacă este ne uităm pe statistici, celulele stem recoltate la naştere au dat şansa la viaţa multor copii cu probleme medicale. Voi ce aţi face sau ce aţi făcut, aţi ales sau aţi alege recoltarea de celule stem la naştere sau nu?

Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: