Banul ne face deştepţi

S-a aprobat noua sumă ce va fi achitată de elevii care nu au promovat la BAC în valoare de 230 de lei. Sau, dacă nu vrei să dai toate probele dintr-un foc – 39 de lei per probă. 
S-a terminat cu vremea părinţilor noştri când dacă nu luai BAC-ul ori mâncai bătaie cu strigături ori ajungeai în combinat şi îţi ieşeau pe nas fumurile. Acum suntem foarte emancipaţi şi banul face legea. Dacă părinţii nu au avut capul pe umerii să dea euroii de prima dată acum să sufere, că doar odrasla lor e deşteaptă, mânca-l-ar mama, aia au avut ceva cu el, profesorii şi camerele, că în rest micuţul se descurca, uite ce bine ştie el să pronunţe Faisbuc şi toată ziua stă numai cu aifonul în faţă şi butonează de nu are răsuflare.
Important e să trecem cum necum şi de hopul ăsta că apoi la facultate ne descurcăm noi, oricum şi acolo totul e pe bani, şi are tati de unde, ca de asta e SIIO la multinaţionala aia unde o să ajung şi eu, că doar pune tati o pilă pentru mine, numai să apuc să îmi trăiesc şi eu viaţa pe spinarea babacilor. Pe la 40 de ani încolo oi mai vedea eu cum e şi cu munca, până atunci avem de unde. 
Şi ce e cel mai rău din toată povestea asta e că nu doar cei cu bani au atitudinea asta. 

Comenteaza cu facebook

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: